FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Yönetimi İbrahim El-Halil Camii’ni Ekim’de 6 Gün Kapatacak

İşgal yönetimi Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nin yarından (3 Ekim Pazartesi) itibaren altı gün Müslümanlara kapatılacağını açıkladı.

Filistin Wafa Haber Ajansı’nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal yönetimi İbrahim El-Halil Camii’ni bu ayın 3’ü, 4’ü, 6’sı, 12’si, 18’i ve 19’unda Müslümanlara kapatarak caminin tamamını Yahudi yerleşimcilere açma kararı aldı.

İşgal yönetiminin İbrahim El-Halil Camii’nde özellikle akşam namazının okunmasına izin vermediği ve Müslüman cemaatin camiye ulaşmasını zorlaştırmak amacıyla yollarda kontrol noktaları oluşturduğu belirtildi.

ubat 1994’te bir Yahudi teröristin İbrahim El-Halil Camii’nde gerçekleştirdiği katliamın ardından işgal yönetimi camiyi Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye böldü.

İbrahim El-Halil Camii’nin yarısını Müslümanlara tamamen kapatan işgal yönetimi diğer yarısını da Yahudi bayram günleri gibi bahanelerle sık sık Müslüman cemaate kapatıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Eylül 2026 (19) içerik yüklenmiştir.