
Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi’nin Filistin şubesi yayınladığı raporda, işgal güçleri tarafından tutuklanan Filistinli çocukların soruşturma aşamasında sözlü, fiziki ve psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını belirtti.
Dün (28 Mayıs Cuma) yayınlanan rapor, bu bilgilere geçen sene (2009) tutuklanıp serbest kalan 100 kadar Filistinli çocuk hakkında yaptığı araştırma üzerine vardığını açıkladı.
Raporda şu ifadelere yer verildi: “Çocuklardan %97’isi elleri ve ayakları bağlı iken uzun süre ayakta bekletilmiş. %92’isi gözleri bağlı olarak ayakta bekletilmiş. %69’u işgal güçlerin tekme ve tokatlarına maruz kalmışlar”.
Raporda ayrıca çocuklardan %50’isinin gece saat 24 – 04 arasında tutuklandığı ve %50’isinin tutuklandıkları sırada işgal askerlerin küfürlerine maruz kaldığı belirtildi.
Raporda ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Çocuklardan %25’i acı veren yerlerde bekletilirken %14’ü de tek kişilik hücrelere konmuş. Yine onlardan %12’isi cinsel tecavüzle tehdit edilirken, %81’i kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmiş. Çocuklardan %32’isinin İbranice yazılan suçlamaları kabul ettiği araştırma sonucu ortaya çıkmıştır”.
İşgalcilerin yılda 700 kişiyi tutukladığını, her ay ortalama 300 çocuğun gözaltı merkezlerinde ve hapishanelerde bulunduğunu, Nisan ayında bu rakamın 335’e yükseldiğini belirten rapor, bunlardan 32’isinin yaşları 15’in altında olan çocuklar olduğuna dikkat çekti.
