FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgalcinin Özgürlük Filosu-2’yi tehdidi savaş suçu sayılır

Filistin Adalet Bakanlığı, Siyonist işgal rejiminin Özgürlük Filosu-2’yi açıkça ve tekrar tekrar tehdit etmesinin savaş suçu kapsamına girdiğini ve işgal rejiminin çeşitli ülkelerden yüzlerce sivil insana saldırı niyetinde olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Filistin Adalet Bakanlığı dün akşam (28 Haziran Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, uluslararası toplumun Siyonist işgal rejimini Özgürlük Filosu-1’e yönelik saldırısı dolayısıyla cezalandırmakta ağır davranmasının işgal rejimini aynı saldırıyı tekrarlamaya teşvik edici nitelikte olduğuna işaret edildi.

Özgürlük Filosu-2 ile Gazze’ye doğru yola çıkacak aktivistlerin korunması konusunda uluslararası topluma büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirten Filistin Adalet Bakanlığı, çeşitli ülkelerden aktivistlerin amacının insani olduğunu ve Gazze’ye uygulanan haksız ablukanın kaldırılmasını hedeflediğini söyledi.

Uluslararası kuruluşların da Gazze’ye uygulanan ablukayı bir an önce sona erdirilmesi gereken bir cinayet olarak kabul ettiğini hatırlatan Filistin Adalet Bakanlığı, bu cinayete son verilerek canilerin adalete teslim edilmesi gerektiğini, cezadan kurtulmanın orman kanunu anlayışını güçlendirdiğini belirtti.

Filistin Adalet Bakanlığı, Siyonist işgal rejimi tarafından çiğnenen insanlık onuruna yeniden değerini kazandıran büyük çabayı desteklediğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Haziran 2026 (36) içerik yüklenmiştir.