
Irak halk seferberlik güçleri, teröristlerin Samerra kentine yönelik terör eylemini etkisiz bırakmayı başardılar.
İRNA’nın verdiği habere göre Irak halk direniş örgütü Haşd’uş Şa’bi Irak güvenlik ve istihbarat birimlerinin de yardımıyla dün arap ülkeleriu uyruğu 4 kişiyi yakalamayı başararak, Samerra kentine yönelik düzenlemek istedikleri bombalı terör saldırısını etkisiz kıldılar.
Öte yandan Lübnan el-Meyadin televizyonu, Irak Ortak Harekat Komutanlığından naklen Irak savaş uçaklarının Kerkük, el-Huveyce ve Salahttin bölgelerinde dört ayrı operasyon düzenleyerek IŞİD’in mevziilerini hedef aldıklarını bildirdi.
Irak başbakanı Haydar el-İbadi ise geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada Musul’ul kurtarılış operasyonunun birinci ve ikinci bölümlerinin tamamlandığını ve şimdi ise ordu birliklerinin üçüncü aşamaya hazırlanmakta olduklarını bildirmişti.
