FilistinHaberlerOrtadoğu

İslam İşbirliği Teşkilatı: Gazze’nin yüz bin yeni konuta ihtiyacı var

İslam İşbirliği Teşkilatı İİT, Siyonist işgal rejiminin üç yıl önce açtığı savaştan bu yana Gazze Şeridi’nde konut sıkıntısı yaşandığını ve yaklaşık yüz bin konuta ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Teşkilat üyesi ülkeleri ve insani yardım kuruluşlarını Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için çalışmaya ve yıkılan evlerini yeniden yapmaları için Gazzelilere yardım etmeye davet eden İİT, Gazze’deki insani durumla ilgili aylık raporunda konut sıkıntısına işaret ederek Gazze’nin yaklaşık yüz bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Raporda, 3500 konutta yaşayan binlerce ailenin hâlâ evsiz olduğu belirtilirken, Gazze’ye açılan savaştan bu yana tamamen yıkılan yerleşim birimlerinden yaklaşık 350’sinin yeniden inşa edildiği, 600 yerleşim biriminin de inşa edilmekte olduğu ve 400 yerleşim birimi inşası için de uluslararası kurumların söz verdiği bildirildi.

Raporda ayrıca 3600 konutun da savaştan önceki saldırılar sırasında tamamen yıkıldığına dikkat çekilerek, bu konutlarda yaşayanların da savaş sırasında evlerini kaybedenler gibi oldukları, ya kiracı oldukları veya yakınlarının yanında yaşadıkları ifade edildi.

İİT raporunda, Siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye açtığı savaşın üçüncü yıldönümünde Gazze’ye yönelik saldırılarını yeniden yoğunlaştırdığı da belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 23 Temmuz 2026 (4) içerik yüklenmiştir.