
İslam ülkeleri meclisler birliği çevre kurumu ve iktisadi işler daimi komitesi, iktisadi, ticari ve çevre alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda 14 bildiriyi onayladı.
İran Meclis Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, 12 İslam ülkesinin temsilcileri dün Tahran’da sözkonusu komitenin oturumunda, çevre sağlığı ve iktisadi işlerle ilgili önemli kararlar alırlarken, İslam ülkeleri arasında iktisadi ve ticari ve de çevre sağlığı konusunda işbirliklerin artmasına vurgu yaptılar.
Dünkü oturumda, İslam ülkeleri arasında gümrük engellerinin kaldırılması ve ticari işbirliğinin arttırılması ve de tek yanlı yaptırımlara karşı mücadele edilmesi ele alan bazı önemli konular arasındaydı.
İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin meclisler birliği yürütme komitesi ve uzmanların oturumları 15 ocak tarihinde 41 İslam ülkesinin uzmanlarının katılımıyla başladı.
İslam ülkeleri meclisler birliğinin 13. oturumu salı ve çarşamba günleri Tahran’da düzenlenecek.