FilistinHaberlerOrtadoğu

İslami Cihad, Batı Yaka’daki güvenlik birimlerinden şikayetçi oldu

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da hareket üyesi direnişçileri ve özellikle de işgal zindanlarından serbest bırakılan eski esirleri hedef aldığını söyledi.

İslami Cihad Hareketi, dün (2 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, İstihbarat biriminin 21 yaşındaki eski esir İslam Abdüllatif El-Harbavi’yi on beş gündür gözaltında tuttuğu ve henüz serbest bırakmadığı kaydedildi.

Bildiride, El-Harbavi’nin 18 Mart’ta İstihbarat birimi tarafından ifade vermeye çağrıldığı, o tarihten itibaren gözaltında olduğu ve gözaltına alınma nedeninin bilinmediği ifade edildi.

Bildiride ayrıca, askeri istihbarat biriminin 24 yaşındaki eski esir Eşref Tabbal’ın Tulkerem’deki Nuru Şems Mülteci Kampı’nda bulunan evine baskın düzenlediği, Eşref Tabbal’ı evde bulamayan istihbarat elemanlarının ifade vermeye gelmesi için ailesine çağrı bıraktığı belirtildi.

Bu arada, İslami Cihad Hareketi’nden bir kaynak, Batı Yaka’daki güvenlik birimlerinin hareket üyelerine yönelik baskılarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “Bu duruma daha fazla sessiz kalamayız” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Ağustos 2026 (20) içerik yüklenmiştir.