FilistinHaberlerİranOrtadoğu

İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi, İran Halkından Önümüzdeki Cuma Günü Dünya Kudüs Günü Gösterilerine Katılmalarını İstedi

İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi, İran halkından, önümüzdeki Cuma günü dünya Kudüs günü gösterilerine coşkulu katılmalarını istedi.
İran Haber Ajansının bildirdiğine göre İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi dün bu konuda bir bildiri yayınlayarak, Müslüman İran halkından Dünya Kudüs gösterilerine yoğun katılımla rahmetli İmam Humeyni’nin ülküleri ile biatlerini tazelemelerini istedi.

Dünya Kudüs günün ilanının 33. yıl dönümü eşiğinde İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi tarafından yapılan bu yazılı açıklamada şöyle denilmiştir: “İran halkından, bir kez daha yeni bir hamaset oluşturarak önümüzdeki Cuma günü tüm İslami İran’da düzenlenecek olan “Dünya Kudüs günü” yürüyüşlerinde yeni bir hamaset yaratarak sahnedeki kendi bilinçli ve örnek gösterilecek varlığı İslam İnkılâbı ülkülerini savunmaya hazır olduğunu tüm sulta güçlerine göstermelidir.”

İran İslam Cumhuriyeti kurucusu Rahmetli İmam Humeyni, bölgesel ve uluslar arası ebatta Filistin meselesini canlı tutmak ve Filistin halkının mazlumiyetini tüm dünyaya göstermek amacıyla mübarek ramazan ayının son Cumasını “Dünya Kudüs Günü” olarak adlandırmış ve tüm müslüman halklardan bu günde gösteri ve yürüyüş düzenleyerek Siyonizm ve müstekbirliğe olan itirazlarını haykırmalarını istemişti

Başa dön tuşu
Bugün 25 Eylül 2023 (11) içerik yüklenmiştir.