İslami uyanışın parlaklığı gözleri kamaştırmaktadır

Mısır ve Tunus’ta gerçek bir depremin yaşanmakta olduğunu ifade eden Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, “Mısır halkı yardım ve tevkif ile ayaklanmasını ilerletebilirse ABD, Siyonist rejim ve politikaları bölgede telafisi güç bir yenilgiye maruz kalacaktır”dedi.
Sefer ayının son gününe denk gelen Ehli Beyt imamlarından 8. İmam Hz. Aliyyibni Musa er-Rıza (as)’ın şehadeti yıl dönümünde bu haftaki Cuma namazı merasimi Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in imamlığında kılındı.
Bu haftanın Cuma namazı Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından kıldırılacağı haberini alan Tahran halkı namazın kıldırılacağı Tahran Üniversitesi’nin bahçesine akın etti.
Hutbesinde Mısır halkının kıyamının nedenlerini açıklayan İmam Ali Hamaney, özgürlük yanlısı Mısır milleti yıllarca aşağılandığınıdan bu kıyama başvurduğunu ve Mısır’ın Namübarek-i özgürlük yanlısı mazlum Mısır halkını zelil ettiğini söyledi.
İmam Ali Hamaney ayrıca Tunus olaylarına ve Bin Ali’nin ABD İstihbarat servisiyle olan ilişkisine işaretle, müslüman ve özgürlük yanlısı bir milletin lideri yabancı ülkelere bağlı kalmasının o millet için ne kadar zor bir durum olduğunu dile getirdi.
Siyonist Batı cephesinin İslam’a karşı başlattığı savaşı kesinlikle kaybedeceğinin altını çizen İmam Ali Hamaney, geleceğin ufuklarında İslami diriliş ve uyanışın olanca parlaklığıyla gözleri kamaştırdığını ve bunun inançlı Müslümanlar için büyük ve anlamlı bir müjde olduğunu söyledi.
Arap, Türk ve İran milliyetçilikleri gibi ırkçı duygularla beslenen Batı kültürünün artık çökmeye başladığını belirtenİmam Ali Hamaney, bugün bölgede ve dünyada tek irade ve karar mekanizmasının halkın iradesi olduğunu artık herkesin kabullenmesi gerektiğini, Mısır ve Tunus’ta da son sözü; şu veya bu süper gücün komplolarının değil, bizzat bu ülkelerin halklarının iradesinin söyleyeceğini vurguladı.
