Haberlerİranİslami VahdetOrtadoğu

İslami Vahdet, Devrim Muhafızları’nın asıl siyasetidir

İslam inkılâbı muhafızlar ordusu komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İslam inkılâbı muhafızlar ordusunun, Şii ve Sünni vahdetinin oluşmasının asıl siyasetlerinden olduğunu söyledi.

İslam inkılâbı muhafızlar ordusu komutanı Tümgeneral Ali Caferi, başkent Tahran’da, İslam inkılâbı muhafızlar ordusu komutanlarından Şehid Nur Ali Şuşteri ve arkadaşlarının şehadeti yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, “Şii ve Sünniler arasında vahdet”, “güvenliğin halk eksenli sağlanması” ve “yoksulluğa karşı mücadele”nin, İslam inkılabı muhafızlar ordusunun temel siyasetleri olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı gibi İslam inkılabı muhafızlar ordusu komutanlarından Nur Ali Şuşteri ve bir grub arkadaşı, İran’ın güney doğu eyaletlerinden Sistan-Belucistan eyaletine bağlı “Pişin” bölgesinde, bölge halkından Şii ve Sünni akil adımları ve yerel yöneticilerinin katıldığı “Vahdet” eksenli toplantıya bombalı saldırı düzenlenmiş ve olayda en az 29 kişi şehid olurken, 28 kişi de yaralanmıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.