FilistinHaberlerOrtadoğu

İsmail Heniyye: İşgal askeri esir alma direniş gruplarının gündemindedir

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, işgal askeri esir almanın Filistin direniş gruplarının gündeminde olduğunu ve işgal zindanlarında esirler bulunduğu sürece işgal askeri esir alma girişimlerinin devam edeceğini söyledi.

Heniyye, bu sabah (15 Nisan Salı) Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde “Filistinli Esirler Özgürlüğün Adresi” sloganıyla düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, hükümetin uzlaşının gerçekleşmesi ve bölünmüşlük halinin sona ermesi yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini ifade etti. Heniyye, gelecek hafta Gazze’yi ziyaret edecek heyetle uzlaşıyla ilgili tüm konuların görüşüleceğini bildirdi.

Önümüzdeki dönemde bölünmüşlük halinin sona ermesi ve uzlaşının gerçekleşmesi için Kahire ve Doha’da imzalanan anlaşmaların hayata geçirileceğini söyleyen Heniyye, hakları ve sabiteleri koruyacak ortak bir program belirleme çağrısında bulundu.

Filistinli Esir Günü’nde esirler Ebu Sisi, Hamid, El-Bergusi ve Saadat’a ve diğer esirlere seslenen Heniyye, “Hücre dışında fakat cezaevinde tutulmanızı kabul etmeyeceğiz. Bilakis cezaevi dışında özgür olmanızı istiyoruz” dedi.

Heniyye, Filistin davasının gücünü Filistin halkından aldığına dikkat çekerek, işgal rejimiyle yürütülen müzakerelerin başarısız olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.