FilistinHaberlerOrtadoğu

İsmail Heniyye, Mescidi Aksa için minber hazırlanmasını istedi

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’nin özgürlük müjdesi verdiği Mescidi Aksa için minber hazırlanması talimatını verdiği belirtildi.

Dün akşam (28 Ekim Cuma), özgürlüğüne kavuşan esirlerden Amir Serhan’ın düğün törenine katılan Başbakan Heniyye “Büyük komutan Selahuddin Eyyubi’nin fetihten önce minber yaptırması gibi biz de yakında özgürlüğüne kavuşacak Mescidi Aksa için minber hazırlanması için ilgililere talimat verdik” dedi.

Düğün töreninde konuşan Heniyye devamla, özgürlüğüne kavuşan Kudüslü esir Dr. Abdülaziz Ömer’in İslam Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı öneri üzerine bu talimatı verdiğini söyledi.

Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah’ın verdiği vaadin gerçekleşeceği, Kudüs’ün yeniden fethedileceği ve tevhid bayrağının Kudüs’ün surlarında dalgalanacağı anın çok yaklaştığına inanıyor ve bu konuda Allah’a güveniyoruz.”

Başa dön tuşu
Bugün 27 Haziran 2026 (21) içerik yüklenmiştir.