FilistinHaberlerOrtadoğu

İsmail Rıdvan, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınları kınadı

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı İsmail Rıdvan, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerini ve ayin yapmalarını kınayarak, Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine sözde heykeli inşa etmeyi planlayan işgal hükümetinin baskınları teşvik ettiğini söyledi.

Rıdvan, bugün (5 Mayıs Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Yahudi örgütlerinin yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya girmesine ve avlusunda rahatça dolaşmalarına izin verilmesi çağrılarında bulunduğuna dikkat çekildi.

Yapılan çağrıların Araplara ve Müslümanlara duyulan nefretin boyutunu da yansıttığını ifade eden Rıdvan, Mescid-i Aksa’nın altında yürütülen kazı çalışmalarının bu kutsal mabed için büyük tehlike teşkil ettiğini ve işgal belediyesinin Mescid-i Aksa’nın batısında 60 metre uzunluğunda bir tünel daha kazdığını söyledi.

İşgalcilerin Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini belirten Rıdvan, Arap ve İslam ülkelerinden ve uluslararası toplumdan Kudüs’ü korumak ve işgal rejiminin ihlallerine son vermek için ciddi bir şekilde tavır ortaya koymalarını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Ekim 2026 (23) içerik yüklenmiştir.