
İspanya’da yürütülen geniş katılımlı kampanya sonuçlarını almaya başladı.
Hükümet aldığı yeni kararla, İspanyolların gelirlerinin daha büyük kısmını bankalardan koruyan bir uygulama başlattı.
Ülkenin en büyük bankalarından Santander ise gelirlerinde ciddi kayba uğrayanların kredi borç ödemelerini üç yıllığına erteledi.
Ancak “öfkelilerin” talepleri bununla sınırlı değil. Onların hedefleri daha geniş kapsamlı ve daha derinlere temas ediyor.
İspanyol seçim sisteminin radikal bir şekilde elden geçmesini ve yolsuzluklara karışanların daha ağır cezalara çarptırılmasını istiyorlar.
Dahası, siyasetçilerin finans piyasalarına boyun eğmemesini talep ediyorlar.
Birçok İspanyol için, yaşanmakta olan bir “toplumsal uyanış”.
Geçen hafta Madrid’deki mahalle toplantılarından birinde, “öfkelilerden” biri olan Aurora “daha önce birbirimizi tanımıyorduk bile. Artık konuşuyoruz ve ne kadar çok ortak noktamız olduğunu gördük” diyor ve ekliyor “değişim için birlikte mücadele edebileceğimizi de gördük.”
