İsrailli Analist: İsrail’in savaş kabinesi çöküşün eşiğine geldi

Siyonist Ordu Radyosu analisti Yair Kazin, şunları yazdı: Bugün soru, bu yıl seçimlerin yapılıp yapılmaması değil, asıl soru tarihiyle ilgili çünkü İsrail savaş kabinesi çöküşün eşiğinde.
Bu Siyonist analist, Jerusalem Post gazetesinde yayınlanan makalesinde şunu vurguladı: Erken seçim çağrısı yapan sesler her geçen gün artıyor ancak Başbakan Binyamin Netanyahu ve ona bağlı sağ partiler bu taleplere karşı çıkmaya devam ediyor.
Bu makalenin başka bir bölümünde Benny Gantz başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi yakında acil durum kabinesinden (savaş kabinesi) ayrılacağı ve 11 Ekim’de Gazze işgalinin ardından koalisyona katılarak başladığı yolun çıkmaza gireceği ön görüldü.
Kazin ayrıca şunları vurguladı: Bugün seçimlerin bu yıl (2024) yapılması konusunda kimsenin görüş ayrılığı yok ama bu yıl ne zaman yapılacağı konusunda görüş ayrılığı var.
Ayrıca belirtmek gerekir ki Siyonist rejimin Kanal 13’ü bir raporda şunları duyurdu: Bugün, uzmanlar Gazze savaşının başlangıcından 100 gün sonra, Gazze’de Hamas sonrası dönem değil tam aksine Netanyahu sonrası dönemden bahsediyor.
