
Terör rejimi İsrail’in işgalindeki Filistin topraklarında yapılan son bir kamuoyu araştırması, İsraillilerin büyük bir çoğunluğunun Netenyahu’nun 3. dönem başbakanlık için aday olmasına karşı olduğunu gösterdi.
Korsan İsrail televizyonu Kanal 10’da yapılan ve yayınlanan sözkonusu kamuoyu araştırmasına göre, İsraillilerin yüzde 50’si Netenyahu’nun 3. dönem başbakanlık için aday olmasına karşı çıktı.
Katılımcılardan yalnızca yüzde 37’si Netenyahu’nun 3. dönem başbakanlığına destek verirken, bu arada İsrail’de aşırı partilerin halk nezdindeki desteği ise büyük oranda azalmış durumdadır.
Aşırı sağcı partilerinden Likud’un lideri Netenyahu, ırkçı siyasetleri ve Filistin milletine yönelik düşmanlığa dayalı siyasetlerini yürürlüğe koyduğundan siyonist İsrail toplumu da ciddi sorunlarla yüz yüze kalmış bulunuyor. İsrail halkının geneli başta ekonomideki sorunlar olmak üzere birçok alanda Netenyahu’yu sorumlu tutuyorlar.