
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, İstanbul’da düzenlenmesi kararlaştırılan nükleer müzakerelerin tarihinin kesinlik kazanmadığını söyledi.
Yerli ve yabancı basın mansuplarıyla düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıtlayan Mihmanperest, 5+1 ülkeleriyle müzakerelerin tarihiyle ilgili muhabirimizin sorusu üzerine, 5+1 ülkeleriyle bu husustaki istişarelerin devam ettiğini söyledi.
Müzakerelerin yeri hususunda daha önce anlaşma sağlandığını söyleyen Mihmanperest, tarihi ise muhtemelen Ocak sonu veya Şubat başında olacağını kaydetti.
Türkiye’nin İran diplomasisindeki öncelikli konumuyla ilgili açıklamada bulunan Bakan Vekili Salihi’nin sözü üzerine sorulara yanıt veren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İslam dünyasındaki ülkelerin yanısıra komşu ülkelerin İran’ın dış politikasındaki özel yeri geçmişte olduğu gibi bugün de aynı olduğunu hatırlattı.
Mihmanperest, Türkiye’nin bölgede etkili olan ülkeler arasında yer aldığını konuşmasına ekledi.
