
Suriye’de teröristlerce kaçırılan Lübnanlıların aileleri, Türkiye yönetimi hakkında suç duyurusu açmaya hazırlanıyor.
PRESS TV’nin haberine göre, Suriye’de teröristler tarafından kaçırılan 9 Lübnanlının yakınları, Türkiye yönetimi hakkında teröristlere destek verdiği için AB ve diğer uluslararası kuruluşlarda suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
Rehine yakınları, Türkiye’nin arabuluculuk yapmadığını tam tersine rehinecilere destek verdiğini bildiriyor.
Bu bağlamda, Lübnan Yüksek Şii Konseyi Temsilcisi Şeyh Abbas Zağip, Türkiye’nin Lübnanlı ziyaretçilerin serbest bırakılması için yardım etmesi gerektiğini zira, Türkiye’nin sorumlu olduğunu ifade etti.
Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur da PRESS TV’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’de etkili olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin Suriye’deki silahlı muhaliflere silah ve para yardımı yaptığını ifade etmişti.
Geçtiğimiz yıl 9 Lübnanlı, İran’dan Lübnan’a dönerken Suriye topraklarında teröristlerce kaçırıldı.
