AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Kaddafi’nin temsilcileri korsan rejim İsrail’i ziyaret etti

Muammer Kaddafi’nin temsilcileri, korsan rejim İsrail’de Kadima Partisi liderine dikkat çeken bir ziyarette bulundu.

Korsan rejim İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post Gazetesi’nin haberine göre, Kaddafi tarafından bir heyet İsrail’e gönderilerek Kadima Partisi lideri Tzipi Livni ile görüştü.

Kaddafi’nin dört temsilcisi korsan İsrail muhalefetinin önde gelen isimlerinden Tzipi Livni ile bir araya geldi. Linvi ile temaslarda bulunan heyet beraberinde getirdikleri mesajı Livni’ye iletti.

Libyalıların ülkeye giriş için nasıl vize aldıklarının henüz kesinlik kazanmadığı belirtilen haberde, Dışişleri Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanı Eliyahu Yişai’nin gelmelerine onay verdiğini söylediğini dile getirdi. Ziyareti düzenleyen Paris’teki İsrail Büyükelçiliği yetkililerinin de konuyla ilgili yorumda bulunmayı reddettiği vurgulandı. İsrail İçişleri Bakanlığı ise, Libyalı diplomatlara İçişleri Bakanı Yişai’nin izin verdiği iddialarını yalanladı.

Libyalılarla görüşen isimlerden Meir Şetrit ise bu kişilerin diplomat değil işadamları olduklarını ifade etti. Şetrit, “Dünya çapında iş ilişkilerinin yenilenmesi amacıyla Libya’nın imajını yenilemek isteyen insanlardı” dedi. Şetrit, Libyalıların “Herkes sokaklarda bir savaş sürdüğünü sanıyor. Ama ekonomiyle ilgili faaliyetlerin her zaman olduğu gibi devam ettiğinin vurgulanması önemli” dediklerini de aktardı.

Şetrit, Libyalıların kendisiyle görüşmesinin nedenini de “Arap barış inisiyatifini desteklediğimi biliyorlar. Bu nedenle, benimle görüşmenin iyi bir fırsat olacağını düşündüler” sözleriyle açıkladı.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.