HaberlerDünyaİranOrtadoğu

Katar ve İran Dışişleri Bakanları arasında telefon görüşmesi

Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-i Sani ile Hüseyin Emir Abdullhiyan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ikili ilişkiler, Gazze ve bölge ile ilgili son konular ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-i Sani, iki ülke arasında gelişen münasebetlere ilişkin olumlu bir değerlendirme yaparak  “Doha ve Washington mevcut anlaşmaya bağlılar ve İran Merkez Bankası ile Katar arasındaki anlaşmaya göre uygulama aşamaları sürüyor.” dedi.

Taraflar ayrıca Filistin’deki son gelişmeleri de ele aldı.

İki ülkenin dışişleri bakanları, aktivistlerin çoğunun artık savaşı durdurmaya odaklandığını ve ciddi bir şekilde siyasi çalışmalar üzerinde durduğuna vurgu yaptılar./

Başa dön tuşu
Bugün 29 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.