
Arabistan’ın doğusunda yer alan el-Katif bölgesi din alimlerinden bir grup ortak bir bildiri yayınlayarak, Suudi rejiminin el-Avamiye şehrinde hala saldırarak bir grubu öldürmelerini kınadılar.
Mehr haber ajansının el-Ahd internet sitesine dayanarak verdiği habere göre Katifli din alimleri bu bildiride Suudi rejiminin savunmasız sivil halka yönelik işlediği insanlık dışı cinayetlerini kınayarak, Suud yönetiminin bu tutumunun kesinlikle affedilemeyeceğini açıkladı.
Bu bildiride Arabistan halkından el-Avamiye cinayetinin intikamını almaları için kıyam etmeleri ve bu olaylar karşısında sessiz kalmamaları istenmiştir.
Öte yandan çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu Suudi Arabistan’ın “El Avamiye” bölgesinin sakinlerine karşı yapılan baskı ve şiddet, Bahreyn halkı tarafından da protesto edildi.
El Ahd’in haberine göre, Bahreyn halkı Suudi Arabistan’ın güvenlik güçleri tarafından kuşatma altında tutulan “El Avamiye” mahallesinin sakinlerine destek vermek için bir gösteri gerçekleştirdi.
Bu doğrultuda da Bahreyn’in 14 Şubat Dayanışma Hareketi yayınladığı bir bildirgede, Suudilerin “El Avamiye” sakinlerine karşı yaptığı uygulamaların Siyonistlerin Filistin milletine karşı gerçekleştirdiği baskı ve cinayetlerin aynısı olduğunu kaydetti.
14 Şubat Hareketi ayrıca, Bahreyn halkının Suudi Arabistan’daki “El Avamiye” halkına verdiği desteği, her şekilde sürdüreceğini de belirtti.
Geçen Çarşamba gününden beri “El Avamiye” bölgesine saldırmaya başlayan Suudi güvenlik güçleri, bu mahalledeki bir camiyi havan topuyla hedef alıp tamamen tahrip etti.
