
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: “Günlük olarak insan haklarını ihlal edenler, Amerika’nın stratejik müttefiki ve Avrupa’nın Batı Asya’daki ortağı ve onun sahte iddiacılarıdır” dedi.
Naser Ken’ani Cumartesi günü Twitter’deki kişisel sayfasında şunları yazdı: “Amerika’nın stratejik müttefiki ve Avrupa’nın Batı Asya’daki ortağı, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın istatistiklerine göre 2022 yılında 53’ü çocuk olmak üzere 224 Filistinliyi öldüren, 1.500 kişiyi yaralayan ve 171 kez kurtarıcılara ve ambulanslarına saldıran bir rejimdir.”
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bu tweetin devamında şunu vurguladı: “Her gün insan haklarını ihlal edenler, onun yalancı iddiacılarıdır.”
İRNA’nın bildirdiğine göre bugün (Cumartesi) sabahın erken saatlerinden itibaren Siyonist rejim askerleri, Batı Şeria’daki Eriha kentinin güneybatısındaki Akabe Cebr Kampı’nı kuşatarak Filistinlilere ateş etmeyi gündemlerine aldılar.
El’cezire haber sitesi bu konuda, Filistinli sağlık kaynaklarına göre, bu kuşatma sırasında ve işgalci Siyonist güçler ile kampta yaşayan Filistinli gençler arasında çıkan çatışma sonucunda en az dört Filistinlinin yaralandığı, bunlardan ikisinin durumunun kötü olduğunun bildirildiğini duyurdu.
