
“Kilometrelerce Gülücük-4” yardım kafilesi genel koordinatörü Dr. Isam Yusuf, önümüzdeki üç ay içinde Gazze’ye üç yeni yardım kafilesi daha göndermek için hazırlık yapıldığını söyledi.
Abluka altında yaşayan Gazze halkına insani yardım, tıbbi malzeme ve ilaç getiren “Kilometrelerce Gülücük-4” kafilesi önceki akşam (31 Temmuz Pazar) Rafah Sınır Kapısı’ndan geçerek Gazze Şeridi’ne ulaşmıştı.
Dr. Isam Yusuf, kafileyle Gazze Şeridi’ne gelen gençlerden oluşan heyetin dün akşam (1 Ağustos Pazartesi) Filistin Başbakanı İsmail Heniyye ile görüşmesi sırasında, yardım kafilelerinin Gazze’ye gelmeye devam edeceğini belirterek, herkesi Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kırılması için çalışmaya davet etti.
“Kilometrelerce Gülücük-4” yardım kafilesi genel koordinatörü, yeni kafilelerin birincisinin Ramazan ayının sonunda, ikincisinin Ramazan ve Kurban bayramları arasında ve üçüncüsünün ise Kurban Bayramı’nda Gazze’ye gönderileceğini duyurdu.
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye de gençlerden oluşan heyeti kabulünde dünya gençlerinin özgür olduğunu ve Filistin davasını desteklediğini belirterek, Gazze Şeridi’ne ulaşmak için kafileyle birlikte çok uzak mesafelerden gelen gençlere teşekkür etti.
Heniyye, “Gençlerden oluşan ve eşsiz bir mesaj taşıyan bu kafile, gençlerin özgürlük mücadelelerinde ve dünyadaki olaylarda oynadıkları rol nedeniyle Filistin Hükümeti’nin ilan ettiği Gençlik Yılı’nda Gazze’ye geldi” dedi.
