
Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in önerisi ile Başbakanlık görevine getirilen Cantörö Satıbalidyev, kabineyi değiştirdi. Kabineye mevcut Birinci Yardımcılık’ın yanı sıra sosyal ve ekonomik alanlarda yardımcılık ile güvenlik ve sınır alanında yardımcılık birimleri de getirildi.
Kabinede yapılan değişiklik kapsamında başta İçişleri Bakanı Şamil Atahanov görevinden alınırken, yerine devrik Devlet Başkanı Askar Akayev döneminde bakan yardımcılığına kadar yükselen Abdılda Surançiyev getirildi. Diğer yandan Kültür ve Turizm Bakanı İbragim Cunusov ile Gençlik, Çalışma ve İstihdam Bakanı Aliasbek Alımkulov da görevlerinden alındı.
Dağılan önceki koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan ve sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına atanan İbragim Cunusov, meclisin ana muhalefet partisi Ata Curt’un hükümetteki tek bakanı idi.
Devrimin sembol Bakanı Aliasbek Alımkulov, 7 Nisan 2010 tarihinde devrik yönetim Kurmanbek Bakiyev rejimine karşı düzenlenen halk hareketinde çıkan silahlı çatışmada yaralanmış, daha sonra yeni açılan Gençlik Bakanlığı’nın başına geçmişti. Alımkulov, yeni kabinede Gençlik Bakanlığı ile birleştirilen Çalışma ve İstihdam Bakanlığı görevini üstlendi.
