HaberlerİranOrtadoğu

Komşularımızla ilişkileri güçlendirmek istiyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hasan Kaşkavi, İran’ın komşularıyla karşılıklı saygı ve birbirilerinin işlerine müdahale edilmeyen iyi komşuluk ilişkileri kurulmasını istediğini söyledi.

Kaşkavi, Kuveyt baskısı Er-Rey Gazetesine yaptığı açıklamada, İran ve komşuları arasında son yıllarda önemli adımlar atıldığını ve karşılıklı ülkelerin yetkililerinin bir araya geldiğini ve Fars Körfezinde Birleşik Arap Emirliğinin İran’ın en büyük ticari ortağı konumunda bulunduğunu belirtti.

Kaşkavi, Fars Körfezi ülkeleri ve İran arasında bölge güvenliği, istikrarı, Ortadoğu meseleleri, Irak, Filistin, Lübnan ve Afganistan konusunda görüşmeler yapıldığını ve işbirliğine gidildiğini belirtti.

Kaşkavi, ABD’nin İran aleyhinde terör gruplarını desteklemesi, ambargo ve baskılarının uluslar arası kararlar ve kanunlara aykırı olduğunu hatırlatarak, İran’ın her zaman Irak ve Afganistan’da istikrar ve güvenlik ortamını desteklediğini ve bölgesinde istikrar ve güvenlik ortamının bozulmasının İran’a da zarar verdiğini düşündüklerini ve Tahran’ın komşu ülkelerde hükümetleri ve halkları desteklediğini vurguladı.

Kaşkavi, İran’ın Hürmüz Boğazını kapatması ihtimali yönünde Fars Körfezi ülkelerinin kaygı duyduğu konusunda bir soru üzerine, Hürmüz Boğazının uluslar arası bir geçiş alanı olduğunu, İran’ın her zaman bu bölgenin güvenliği ve istikrarı için hassas olduğunu, ama dış güçlerin bu bölgede güvenlik ve istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Ağustos 2026 (38) içerik yüklenmiştir.