Komutan Mansur Settari ve Arkadaşlarının Şehadeti mübarek olsun

İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri eski komutanı Mansur Settari ve 4 komutanında içerisinde bulunduğu uçak 5 Ocak 1995 tarihinde akşam saatlerinde İsfahan’da düştü.
Kiş adasından Tahran’a gitmekte olan uçak İsfahan üzerinden uçuşunu gerçekleştirmekteydi.
İsfahan havaalanında verilen iki saatlik molanın ardından 20:40’ta havalanan uçak 2000 metre yükseklikte iken kabin basıncının artması ile acil iniş hazırlıklarına başladı ise de düşmekten kurtulamadı. Uçağın içerisinde 5 komutan ve 7 mürettebat toplam 12 kişi şehid oldu.
Mansur Settari’nin yanı sıra üst düzey komutanlardan Ali Rıza Yasini, Mustafa Ardestani, Ahmed Şucai, Hasan Rezzaki şehid oldu.
Komutan Settari, İran-Irak savaşının sonlarında geldiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevinden şehid olarak ayrıldı.
Şu anda şehid komutanın ismi ile anılan Şehid Settari Hava Kuvvetleri Üniversitesi en modern savaş uçaklarının üretimini yapmaktadır.
6 Ocak 1995 tarihinde kamuoyuna duyurulan bu olayı bugün yeniden anarak “Kökü ezelde olan ve dalları ebede uzanan din ağacının suyu şehidlerin kanıdır” {Üstad Hizbullah HAKVERDİ} sözü çerçevesinde Hizbullahi ümmete baş sağlığı diliyoruz.

