
Siyonist işgal radyosu dün (7 Ocak Cuma) sabah verdiği haberde, Kudüs’teki işgal belediyesinin geçen Salı gününden beri Kudüs’e bağlı bazı mahallerinin suyunu kestiğini duyurdu. Suyu kesilen mahallelerin toplam nüfusunun 80 bini bulduğu belirtildi.
Haaretz gazetesi ise konuyla ilgili haberinde, su kesintisinin Şufat mülteci kampı, Re’su Hamis, Re’su Şahade ve Es-Selam mahallelerinde uygulandığını belirtti.
Adı geçen bölge ve mahalleler ırkçı ayırım duvarının arkasına düştüğü halde Kudüs’teki işgal belediyesine bağlı.
Bu bölgelerdeki binaların çoğunun belediyenin getirdiği engeller yüzünden ruhsatsız yapıldığını iddia eden gazete, İsrail’in bu bölgelere hizmet götürmediği gibi Filistin Yönetimi’nin de girmesine izin vermediğini, dolayısıyla buraların ihmal edildiğini kaydetti.
Filistin halkının hayat dayanaklarını bir bir yok etmeye devam eden işgal rejimi, Filistinlileri sıkıntılarla boğarak topraklarından zorla göç ettirmeye çalışıyor.
