
Batı Yaka’nın Ramallah kentinde bu sabah (10 Eylül Çarşamba) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalar sırasında 21 yaşındaki İsa Salim El-Katari isimli gencin şehit olduğu bildirildi.
Kaynaklara göre, İsa Salim El-Katari, işgal güçlerinin Ramallah kentindeki El-Em’ari Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın nedeniyle çıkan çatışmalar sırasında işgal askerlerinin attığı gerçek mermiyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Filistinli gencin kısa süre sonra şehit olduğu ifade edildi.
Görgü tanıkları, işgal askerlerinin bir grup genci gözaltına almak için El-Em’ari Mülteci Kampı’na baskın düzenlediğini ve baskın nedeniyle işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığını söyledi.
Filistinli gençlerin işgal askerlerine taş attığını, işgal askerlerinin ise Filistinli gençlere gerçek mermilerle, ses bombaları ve gözyaşartıcı gaz bombalarla saldırdığını kaydeden görgü tanıkları, El-Katari’nin şehit olmasının ardından El-Em’ari Mülteci Kampı’nda gerginliğin devam ettiğini ve kampa öfkenin hakim olduğunu belirtti.
