
İşgal güçleri bu sabah (23 Eylül Salı) erken saatlerde Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus ve Cenin vilayetleriyle güneyindeki El-Halil ve Beytlahim vilayetlerine baskın düzenledi. Baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
Kaynaklara göre, Nablus kentinin güneyindeki Burin beldesinde Filistinli gençlerden oluşan bir grup işgal askerlerinin peşine düşerek beldeye baskın düzenleyen askerleri taşladı. İşgal askerlerinin de gençlerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.
Görgü tanıkları, işgal devriyelerinin Kaddafi Hindi isimli Filistinlinin evini kuşattığını fakat hiç kimseyi gözaltına almadığını, bu sırada gençlerin işgal devriyelerine üç adet molotof kokteyli attığını söyledi.
İşgal güçleri bu sabah ayrıca Cenin’e bağlı Vadi Burgin ve Gabatya beldelerine baskın düzenledi ve iki kişiyi gözaltına aldı.
Kaynaklara göre, kentin doğu mahallesine baskın düzenleyen işgal güçleri mühendis Mahmud İbrahim Hasnavi’yi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin Hasnavi’nin evinde arama yaptığı ve evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği belirtildi.
