
Korsan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Askalan’a atılan füzenin ardından yaptığı açıklamasında Hamas’la yapılan ateşkes anlaşmasına bağlı kalmayacaklarını söyledi.
Mısır’da yayımlanan el-Yovmu- Sabi gazetesinin haberine göre İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Filistinli direniş gruplarının bu sabah Askalan’a düzenledikleri füze saldırısının ardından mevcut kabinenin Hamas’la yapılan ateşkes anlaşmasına bağlı kalmayacağını söyledi.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, “Hamas, füze saldırısında bulunursa cezalandırılacağını çok iyi biliyor” dedi.
Arafat Ceredat adlı bir Filistinlinin İsrail cezaevinde işkence sonucu öldürüldüğünün açıklanmasından sonra İsrail ve Amerika’da üçüncü intifadanın başlayabileceği yönündeki kaygılar artarken bu sabah Askalan kentine düzenlenen füze saldırısının sorumluluğunu, el-Fetih’in askeri kanadı olan el-Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.
