
İşgal güçleri bu sabah (1 Mayıs Perşembe) El-Halil kentinin güneydoğusundaki Vadi El-Bakar bölgesinde bir evi yıktı ve bir su kuyusunu tahrip etti.
Ev sahibi Muhammed Er-Recebi, bölgeye baskın düzenleyen işgal güçlerinin yıkım ekipleriyle kendi evine doğru yöneldiğini görüp şoke olduğunu, işgal güçlerinin 160 metrekarelik evi yıktığını ve daha sonra evin yanı başındaki su kuyusunu da tahrip ettiğini söyledi.
Yetkililere seslenerek işgal güçlerinin yıkımlarına son vermek üzere bir an önce harekete geçmelerini ve yıkılan evine karşılık kendisine tazminat verilmesini isteyen Er-Recebi, oturacak başka evinin olmadını bildirdi.
İşgal güçlerinin Filistin uzlaşısının ilanından bu yana yıkım faaliyetlerini hızlandırdığı kaydedildi.
