
Filistinli Esir Kulübü, geçtiğimiz Nisan ayında El-Halil vilayetinin en geniş çaplı gözaltı operasyonlarına tanıklık ettiğini ve Nisan ayında El-Halil’de işgal güçlerince gözaltına alınanların sayısının 100’e ulaştığını söyledi.
Bu rakamın işgal altındaki Filistin vilayetleri arasında en yüksek rakam olduğuna dikkat çeken Esir Kulübü, El-Halil vilayeti sakinlerinden 35 esirin de tutukluluk sürelerinin dört ay ila altı ay arasında değişen sürelerde uzatıldığını bildirdi.
El-Halil’deki Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, El-Halil vilayetini hedef alan operasyonların devam ettiğini ve her ay yüzden fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Esir aileleri, işgal güçlerinin operasyonlar sırasında intikam hissiyle hareket ettiğini, evlere gece yarısı düzenlenen baskınlar sırasında kapıların patlayıcıyla havaya uçurulduğunu ve eşyaların kırıldığını, evin altını üstüne getiren işgal askerlerinin ev sakinlerine de vahşi bir şekilde davrandığını açıkladı.
Esir Kulübü, Nisan ayında El-Halil sakini esirlerden 12’sinin hiçbir suçlamada bulunulmadan idari hapis cezasına mahkum edildiğini ve böylece El-Halil sakini idari hapis cezası mahkumu esirlerin sayısının 98’e yükseldiğini söyledi.
