
Filistin halkına nefes aldırmayan işgal güçleri dün akşam Batı Yaka’nın Beytlahim şehrine bağlı Ayide Mülteci Kampı’nda yaptığı baskın ve aramalarda iki genci tutuklarken, Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrine bağlı Silvad beldesinde çıkan çatışmaların ardından da iki genci tutukladı.
Filistinli aktivist İbrahim Müslim’in verdiği bilgiye göre işgal güçleri dün akşam (26 Eylül Cuma) Beytlahim’e bağlı Ayide Mülteci Kampı’nda yaptığı baskın ve aramalarda 17 yaşlarında olan Filistinli genç Muaz Ebu Akr ve Yasin Memun Budeyr’i tutukladı.
Tutuklamalarla ilgili bilgi veren Müslim, dün akşam kampta çıkan şiddetli çatışmaların ardından gençleri kovalayan işgal güçlerinin bir iş yerindeki gençlerden ikisini tutukladığını söyledi.
Müslim yaptığı açıklamanın devamında, tutuklanan gençlerin aslında alışveriş için dükkana girdiklerini, gözaltına alınanlardan Budeyr’i bir saat sonra serbest bırakan işgal güçlerinin Ebu Akr’i hâlâ gözaltında tuttuğunu ifade etti.
Diğer taraftan dün akşam Silvad beldesinde çıkan çatışmaların ardından işgal güçleri 13 yaşındaki Raid Ayid Mezid ile 15 yaşındaki Mahmud Muhammed Beşir’i tutukladı.
