
İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda yeni bir askeri eğitim alanı kurduğu bildirildi.
Kaynaklara göre, işgal güçleri Han Yunus’un kuzeydoğusundaki Karara’nın doğusunda bulunan Es-Sureyc Kapısı’nın doğusunda, 1948’de işgal edilen topraklar dahilinde büyük bir askeri eğitim alanı kurdu.
Kaynaklar, işgal güçlerinin yeni eğitim alanının etrafını kum torbalarıyla çevirdiğini, alanda eğitim çalışmaları ve atış yapıldığını, ayrıca sızmalara ve tünellere karşı nasıl davranılacağına dair eğitim verildiğini ifade etti.
Bölgede son günlerde duyulan patlamaların alanda yapılan eğitim çalışmalarından kaynaklandığını bildiren görgü tanıkları, yeni eğitim alanının sınırdaki dikenli tellerle çevrili bölgeye çok yakın olduğunu ve çevrede uçuşan kurşunların sınır bölgesindeki tarlalarında çalışan Filistinli çiftçilerin hayatı için tehlike teşkil ettiğini söyledi.
