
Filistin insan hakları kurumları tarafından yayınlanan hak ihlalleri raporunda işgal ordusunun yılbaşından beri defalarca Kudüs ve Batı Yaka’daki Filistinlilere ait okullara saldırdığı belirtildi.
İnsan Hakları İçin Uluslararası Dayanışma Müessesesi bugün (21 Haziran Cuma) yayınladığı raporda işgal güçlerinin geçen Salı günü Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Kalkiliya kazasına bağlı Azun köyündeki Beyt Emin okuluyla okulun bahçesini tahrip ettiklerini, bu olayla birlikte işgal güçlerinin yılbaşından beri Filistin eğitim kurumlarına karşı yedi kez tecavüzde bulunmuş olduğunu kaydetti.
İnsan Hakları Müessesesi yayınladığı raporda ayrıca işgal güçlerinin Beyt Emin okulunu yıktıkları gibi, okulun çevresindeki iki dönümlük araziyi de düzlediklerini, bahçesindeki tarihi yüzden fazla ağacı telef ettiklerini ifade etti.
Açıklamanın devamında işgal güçlerinin yılbaşından bu yana işgal altındaki Kudüs’te ve Batı Yaka’da Filistinlilere ait ilkokul, ortaokul ve liselere saldırdığı, öğrencileri tartakladığı ve bir bazılarını da gözaltına aldığı belirtildi.