
İşgal güçleri dün (6 Mart Perşembe) akşam saatlerinde Kudüs’ün El-İseviyye beldesine baskın düzenleyerek avukat Şirin İsavi ve kardeşi Şadi İsavi’yi gözaltına aldı.
Kaynaklara göre, işgal güçleri Elia Müessesesi’ne baskın düzenleyerek müessesede uzun süre arama yaptı ve eski esirlerden Şadi İsavi’yi gözaltına aldı. İşgal güçlerinden bir başka grubun ise aynı saatlerde İsavi’nin Kudüs kentinin doğusundaki El-İseviyye beldesinde bulunan evine baskın düzenledi.
Avukat Şirin İsavi, gözaltına alınmadan kısa süre önce sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında, “İşgal güçleri eve baskın düzenledi. İşgal helikopterleri de evin üzerinde uçuyor” diye yazdı.
Avukat Şirin İsavi ve Şadi İsavi, 270 gün süren açlık grevi eyleminin ardından işgal yönetiminden özgürlüğünü söküp alan eski esir Samir İsavi’nin kardeşleri. Samir İsavi, açlık grevi yaptığı dönemde işgal yönetiminin tüm önerilerini ve Kudüs’ten uzaklaştırılmayı reddetmişti.
