
İşgalci İsrail ordusunun kuzey El-Ağvar’ın El-Malih bölgesindeki El-Burc ve El-Meyte’de askeri tatbikat yaptığı bahanesiyle bölgede ikamet eden 10 Filistinli aileden evlerini terk etmelerini istediği belirtildi.
Yerel kaynaklar ve görgü şahitleri El-Burc ve El-Meyte’yi kuşatan işgal güçlerinin buradaki ailelere bölgede yapılacak askeri tatbikattan dolayı can ve mal güvenlikleri için bölgeyi terk etmeleri gerektiğine dair tebligat yaptığını ifade etti.
Bölge sakinleri ise yaptıkları açıklamada işgalcinin kendilerini bölgeden çıkarmak için tatbikatı bahane ettiğini söylediler.
İşgalci İsrail rejimi Filistin halkını yurdundan etmek için evlerini yıkmaktan, onları ölümle tehdit etmekten, hayvanlarına ve tarım arazilerine zarar vermekten geri durmuyor.
El-Ağvar’da çoğunluğunu bedevi Filistinlilerin oluşturduğu aileler ise işgalcinin her türlü baskılarına direnip yıllardır kaldıkları bölgeyi tek etmiyorlar.
