
İşgal polisi, işgal altındaki Kudüs kentinin doğusundaki El-İseviyye beldesi sakinlerinden bir genci beldeye bitişik Yahudi yerleşkesinin kapısında bekleyen askerlere doğru taş attığı gerekçesiyle gözaltına aldı.
İşgal polisinin Arap medyasına konuşmakla görevli sözcüsü Luba Es-Semeri, dün (11 Temmuz Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Cumartesi günü akşam saatlerinde işgal polisinin El-İseviyye beldesi sakinlerinden 17 yaşında bir genci işgal güçlerine taş attığı şüphesiyle gözaltına aldığını söyledi.
Gözaltına alınan Filistinli gencin Et-Telletu’l-Fransiyye Yahudi Yerleşkesi’nin giriş kapısındaki askeri kontrol noktasına taş attığını iddia eden Es-Semeri, saldırıda yaralanan olmadığını açıkladı.
İşgal polisi sözcüsü ayrıca Filistinlilerin Ra’su’l-Amud Mahallesi’nde de bir Yahudi yerleşimcinin evine molotof kokteyli attıklarını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını iddia etti.
