FilistinHaberlerOrtadoğu

Korsan İsrail, Rafah açıklarında Filistinli üç balıkçıyı gözaltına aldı

Gazze’deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, işgal donanmasının dün gece Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti sahilleri açıklarında Filistinli üç balıkçıyı gözaltına aldığını açıkladı.

Ayyaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan balıkçıların İbrahim Hamis Murad, Hamis İbrahim Murad ve Ahmed El-Cizavi olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Filistinli balıkçıların bulunduğu tekneye Rafah Limanı açıklarında taciz ateşi açtığını ve daha sonra balıkçıları gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü ifade eden Ayyaş, Gazzeli balıkçıların teknelerine işgal güçleri tarafından ateş açılması olaylarının neredeyse her gün tekrarlandığını söyledi.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı, gece göz altılarının balık mevsiminin belirgin özelliği haline geldiğini kaydederek, işgal güçlerinin Filistinli balıkçıların balık mevsiminden yararlanmalarına engel olmak istediğini belirtti.

İşgal güçleri, Kasım 2012’de işgal hükümeti ile Filistinli gruplar arasında Mısır’ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor ve Filistinli balıkçılara saldırıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.