
İşgal güçleri bu sabah (18 Ocak Cumartesi) Batı Yaka’da Selfit kentinin kuzeyindeki Kefil Haris beldesinin girişini kapatarak beldeye giriş çıkış yapmak isteyen araçlarda arama ve kimlik kontrolü yaptı.
Kaynaklara göre, işgal güçleri bölgede işgal devriyelerine taş atıldığı bahanesiyle beldenin güney girişini kapatarak araçları durdurdu ve vatandaşları sorguya çekti.
İşgal güçlerinin belde sakinlerini Yahudi yerleşkeleriyle çevrili beldenin diğer üç girişini de kapatmakla tehdit ettiği ifade edildi.
Kefil Haris beldesinin güney girişinde ve Ariel Yahudi Yerleşkesi’nin tam karşısındaki demir kapı, beldenin güneyindeki tek kapı ve söz konusu kapı beldeyi Selfit kentine ve bazı komşu köylere bağlıyor.
İşgal güçleri, 2000 yılında El-Aksa İntifâdası’nın başlamasının ardından belde sakinlerinin rahatlıkla hareket etmesini ve Zaatera kontrol noktasıyla Kefer Kasım kenti kontrol noktası arasındaki yola ulaşmalarını önlemek amacıyla beldenin güney girişine demir kapı inşa etmişti. Uzun yıllar kapalı kalan kapı daha sonra yeniden açıldı.
