AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Korsan İsrail’e karşı ikinci adım Mısır meclisinden geldi

Kudüs’e yönelik saldırılar sürerken, Korsan İsrail’e karşı ikinci adım Mısır meclisinden geldi.

Mısır Şura Meclisi üyeleri, Kudüs’teki El Aksa Camii’ne yönelik saldırılar dolayısıyla İsrail elçisinin sınır dışı edilmesini ve Mısır’ın TelAviv’deki büyükelçisinin geri çekilmesini teklif ettiler.

Mısır Şura Meclisi başkanı Ahmet Fehmi, meclisin her ne kadar bu konuda yaptırım gücü olmasa da söz konusu durumun mahiyeti dolayısıyla yönetime böyle bir talep ilettiklerini ve kararın yönetim tarafından kesinleşeceğini belirtti.

Meclisin gündemine konuyu taşıyan kişinin İnşa ve Gelişim Partisi milletvekili Muhammed es-Sağir olduğu öğrenildi. Bazı milletvekilleri ise İsrail ile normalleşme politikalarının bir an önce son bulması gerektiğini dile getirdiler ve ilişkilerin tamamen kesilmesinin İsrail’e çok ağır bir darbe olacağını ifade ettiler.

Geçtiğimiz hafta, Ürdün meclisi de benzer bir karar almış fakat bu konuda herhangi somut bir adım atılmamıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.