HaberlerİranOrtadoğu

Kriz, terör ve huzursuzluğun kaynağı ABD ve büyük güçlerdir

Beyaz Rusya mevkidaşı Sergei Martynov ile görüşen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Irak, Afganistan ve Orta Doğu’daki mevcut gelişmelere işaret ederek, küresel krizin patlak vermesi, dünyada terörün gelişmesi ve huzursuzlukların artmasının ABD ve diğer büyük güçlerin politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Görüşmede Mutteki “sorunlarını çözemeyenler uluslar arası sorunları çözme iddiasında nasıl bulunuyorlar? Ayrıca yanlış politikalarını da kabul etmiyorlar. İki ülke arasında ilişkilerin gelişmesinin belirlenen hedefleri gerçekleştirdiğine seviniyoruz” dedi.

Mutteki “İran ve Beyaz Rusya cumhurbaşkanları iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi temelini attılar ve ilişkiler birçok alana geliştiğinden memnunuz” dedi

Başa dön tuşu
Bugün 19 Mart 2023 (1) içerik yüklenmiştir.