
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Kudüs günü üzerine yaptığı açıklamada vahdete vurgu yaparak Müslümanları uyardı.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Kudüs günü üzerine yaptığı açıklamada, İslam ülkelerinin, Siyonist İsrail rejimini durdurmak ve İşgal altındaki Filistin topraklarını kurtarmak için her zamankinden daha kararlı olduğunu vurguladı.
Geçtiğimiz aylarda tanık olduğumuz halk ayaklanmaları ile bağımsızlık kazanılması için yapılan halk hareketlerine de vurguda bulunan Mihmanperest, bölge ülkelerinin, büyük düşmanların ve aynı zamanda Siyonist rejim destekçilerine bağımlılığı kesme hareketinin doğru olduğunu sözlerine ekledi.
Kudüs sorununu “Ortadoğu’da ciddi konulardan biri” olarak niteleyen İranlı yetkili, vahdete vurgu yaparak, “İslam ülkelerinin ve gruplar arasındaki anlaşmazlıkların sadece Siyonist işgal rejimine yaradığını, bölgedeki ülkelerin siyonist düşmanın çıkarlarına hareket etmemesini isteyerek Müslümanları uyardı.
Mihmanperest konuşmasında, İmam Humeyni’nin sözlerini de aktardı. İmam Humeyni’nin, “Kudüs Günü evrensel bir gün. Sadece Kudüs için özel bir gün değildir. Mustazafların yükselişi ve müstekbirlere karşı durma günü olduğu” sözünü hatırlattı.
