
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın parlamentodaki temsilcisi Değişim ve Islah Grubu, işgal rejiminin Kudüs’teki Mescidi Aksa ve diğer mukaddes mekânlara karşı tecavüzlerini ancak cihad, direniş ve karşı koymanın engelleyebileceğini belirtti.
Grup adına dün (22 Kasım Pazartesi) bir açıklama yapan Muşir El-Mısri “işgal rejimi barış dilini bilmiyor ve bundan da anlamıyor. Onun anladığı tek dil Filistin halkını ve mukaddesatını yok etmedir” dedi.
Siyonist işgal rejiminin kendi politikasını kabul ettirme çabası içinde olduğunu belirten El-Mısri, bu amaçla Mescidi Aksa’da kazıları sürdürdüğünü, Kudüs’ü Yahudileştirme ve şehirdeki İslami izleri silme çabalarını artırdığını, halkı göçe zorladığını ve halkın gerçek temsilcileri olan vekilleri de sürgün etmek için bahaneler uydurduğunu söyledi.
El-Mısri devamla, yapılan bu tecavüzlere karşı özellikle de Mescidi Aksa ve Kudüs’ü çevreleyen tehlikeye karşı durmak için Filistinlerin tek tavır içinde olmaları gerektiğini söyledi.
El-Mısri devamla şöyle dedi: “İşgal rejimine yalvarma ve ricada bulunma tavrına son vermek lazım. Filistin halkına ait hak ve hukukun verilmesine karşı çıkan işgal rejimine görüşmeler yoluyla kendi hukuksuzluğunu sürdürmesi için zemin hazırlamamak gerekir.”
