FilistinHaberlerOrtadoğu

Kudüs’teki Kiliseler İşgalcilere Karşı Zafer Kazandı ​

Kudüs’teki işgal belediyesi bugün (27 Şubat Salı) kentteki kiliselerden ve kiliselere ait mülklerden emlak vergisi alma kararını dondurdu.

İşgal rejimine bağlı Kudüs belediyesi işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu’nun ofisiyle birlikte kiliselerden emlak vergisi alınması konusunu görüşmek üzere ortak bir komite kurmuştu. 

Komitenin mevcut aşamada kiliselerden ve kiliselere ait taşınmazlardan vergi alınmasının dondurulmasına karar verdiği belirtildi.

İşgal belediyesinin kiliselerden 1967’den bu yana biriken emlak vergilerini tahsil etme kararı üzerine Rum, Latin ve Ermeni Hıristiyanların ortak kararıyla Kıyamet Kilisesi kararı protesto için üç gün ibadete kapatıldı.

İşgal belediyesinin vergi alma kararını dondurması üzerine “Kiliseler işgale karşı zafer kazandı” başlığıyla yayınlanan bildiride, İsrail’in Yahudi olmayan herkese ve her şeye savaş açtığı belirtildi. 

Kiliselerin işgale karşı zafer kazandığı kaydedilen bildiride, işgal belediyesinin kararına karşı kiliselere destek olanlara da teşekkür edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Temmuz 2026 (12) içerik yüklenmiştir.