
”Barışçıl değişim” adlı Kürtlerin ulusal hareketi, Türkiye yönetiminin Suriye’de silahlı teröristlerin Kürt vatandaşlara yönelik saldırılarını desteklediğini açıkladı.
Suriye televizyonu söz konusu hareketin bir bildiri yayınlayarak Nusrat cephesi ve ”Irak ve Şam İslamî İmareti” adlı terör örgütleri üyelerinin Türkiye’nin himayesi altında Suriye’nin Kuzey doğusunda yer alan Haseke kentine girdiğini ve kentte yaşayan Kürt halkını katlederek kentin altyapılarını tahrip etmeye başladığını duyurduğunu belirtti.
Kürt ulusal hareketi Suriye’de silahlı teröristlerin son on günde Türkiye’nin işbirliği ile Suriyeli Kürtleri katlettiğini, Ankara yönetiminin Amerika, Arabistan ve katar’ın destekleri ile binlerce teröristi ağır silahlar ve güdümlü termal füzelerle Haseke’de yaşayan Kürtlerin üzerine saldığını vurguladı.
