HaberlerİranOrtadoğu

Kuveyt, İran’ın nükleer enerjiden yararlanma hakkını vurguladı

Kuveyt’in BM Uluslararası Silahsızlandırma ve Güvenlik Komisyonu’ndaki Heyeti Başkanı, İran’ın barışçı nükleer enerjiden faydalanması gerektiğini vurguladı.

Kuveyt Hükümetinin BM Uluslararası Silahsızlandırma ve Güvenlik Komisyonu’ndaki Heyeti Balkanı Abdullah Saad El Acemi dün bu teşkilatta yaptığı konuşmasında, Uluslararası topluluğu, nükleer silah ve diğer kitle imha silahlarından arınmış bir Ortadoğu oluşturulması yolunda devreye girmeye davet etti.

“El Haber” sitesinin haberine göre, El Acemi bu konuda ayrıca “Uluslararası topluluğun, Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nın (UAEA) garantili anlaşması gereği İsrail’i “NPT” anlaşmasına kaılmaya ve bütün tesislerinin uluslararası kurallar üzerine denetlenmesine izin veren bir anlaşma imzalamaya zorlaması gerekiyor” diye konuştu.

Kuveytli bu yetkili daha sonra, bölgede İsrail dışında hiçbir ülkenin atom silahlarına sahip olmadığına dikkat çekerek, İslami İran dahil bölge ülkelerinin barışçı nükleer enerjiden yararlanmaları gerektiği hakkının altını çizdi.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Temmuz 2026 (55) içerik yüklenmiştir.