AmerikaDünyaHaberlerkuzey kore

Kuzey Kore, Amerikan casus uçaklarına tepki gösterdi

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı yayınladığı bildiride, Washington’u ülkenin hava sahasının Amerikan casus uçakları tarafından ihlal edildiği konusunda uyardı.

Bu açıklamada ABD’yi, Pyongyang hava sahasına casusluk yapmak ve sızmak amacıyla yürüttüğü provokatif hava operasyonlarının bedelini ağır ödemekle tehdit etti. Kuzey Kore, ABD’nin Kore Yarımadası’nda vahşet ve korku oluşturmakla Pyongyang’ı taleplerine boyun eğmeye zorlamaya çalıştığını her zaman dile getirdi. Bu arada Kuzey Kore, caydırıcılık gücünü güçlendirerek, Amerika’nın Kuzey Kore’yi vurma yönündeki herhangi bir fırsatçılığını ortadan kaldıracaktır. ABD, Doğu Asya’da güvenliği sağlamaya çalıştığını iddia etse de aslında bölgedeki güvenlik durumunu bozmaya yönelik hareket ediyor.
Uluslararası meseleler uzmanı Li Ming ise şöyle diyor: Amerika’nın politikası, Kore Yarımadası ve genel olarak Doğu Asya’daki askeri varlığını sürdürmektir. Bu nedenle, bölgedeki askeri varlığını haklı çıkarmak için Kuzey Kore’ye ve Güney Kore ve Japonya’daki güçlerinin tehditlerine karşı koymak için Çinofobia’ya ihtiyacı var.
Bu nedenle Kuzey Kore, Doğu Denizi üzerinde ABD Hava Kuvvetlerine ait bir stratejik casus uçağının düşürülmesi gibi korkunç olayların olmayacağının garantisi olmadığını vurguladı. Bu, Kuzey Kore’den Amerika için ciddi bir tehdit olabilir. Kuzey Kore, casus uçaklarının uçuşu da dahil olmak üzere Amerika’nın tehditleriyle başa çıkma becerisini kendinde görüyor.
Temmuz ayı başlarında, ABD RC-135 ve U-2S casus uçaklarına ilaveten bir RQ-4B Global Hawk insansız hava aracı Kore Yarımadası üzerinde uçtu ve birkaç kez Kuzey Kore hava sahasını ihlal etti. Dolayısıyla Kuzey Kore, ABD’yi tehdit ederek bölgenin güvenlik meselelerini titizlikle takip ettiğini ve ABD’nin Güney Kore ve Japonya’daki askeri varlığının Kuzey Kore’nin ulusal güvenliği için ciddi bir tehdit haline gelmesine izin vermeyeceğini göstermektedir. Hiç şüphesiz, ABD’nin Doğu Asya’daki askeri varlığının yoğunlaşmasının sonucu, özellikle Çin’den gelen silahlanma yarışını körüklüyor.
Uluslararası meseleler uzmanı Li Haidong bu konuda şöyle diyor: Amerika’nın Doğu Asya’daki askeri varlığının ana hedefi Çin’dir. ABD’de Barack Obama’nın başkanlığından bu yana, ülkenin politikası Çin’in çevre sularında bulunarak Çin’i çevrelemeye doğru kaydı. O zamandan beri Amerika, Japonya ve Güney Kore’deki askeri konumunu güçlendirirken, gemilerini Çin’i çevreleyen sulara göndererek ve Güney Kore’de gelişmiş uçaklar konuşlandırarak Çin ve Kuzey Kore üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.
Her halükarda Kuzey Kore, ABD’nin Kore Yarımadası’na stratejik nükleer ekipman ithal etme eylemlerinin Kuzey Kore’ye ve bölge ülkelerine karşı açık bir nükleer şantaj olduğu ve barışa ciddi bir tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu. Bu, Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Asya’daki tehdit seviyesini artırdığı ve son zamanlarda bir filo ve nükleer uçaklar göndererek Çin ve Kuzey Kore’ye yönelik tehdit seviyesini artırmaya çalıştığı anlamına geliyor. Aynı zamanda ABD bu eylemiyle sadece bu bölgedeki gerilimi ve nükleer rekabeti körüklüyor, bu da bölge ülkeleri için yıkıcı bir duruma yol açabilir. Bu nedenle Kuzey Kore, beklenmeyen herhangi bir durumdan ABD’nin tamamen sorumlu olacağını vurguladı./

Başa dön tuşu
Bugün 11 Aralık 2024 (25) içerik yüklenmiştir.