
İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricanî, Mısır meclis başkanı Ahmet Fethi Sorur` ve Fas meclis başkanı Mustafa Mensur ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.
İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani Fas meclis başkanı görüşmesinde, Gazze’deki son gelişmeler ve İslam dünyasının içinde bulunduğu durumla ilgili konular ele alınırken, Laricanî , Filistin halkına yardım ve Filistin meselesi için İslam ülkelerinin daha fazla dayanışma ve diyalog içerisinde olması gerektiğini söyledi.
Fas meclis başkanı da bu görüşmede, İran halkının, Filistin halkına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, iki ülke parlamentoları arasında işbirliklerinin yanı sıra, ekonomik , siyasi ve kültürel muhtelif sahalarda ilişkilerin geliştirilmesini istedi.
İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricanî, Mısır meclis başkanı Ahmed Fethi Sorur ile yaptığı görüşmede de İslam ülkeleri arasında birlik ve dayanışmanın zaruret olduğunu hatırlatarak, Gazze başta olmak üzere Filistin halkının yaşam şartlarının iyileştirilmesi için diyalog ve işbirliğinin altını çizdi.
Mısır meclis başkanı da bu görüşmede Mısır’ın, İran’ı bölgenin güçlü bir ülkesi olarak gördüğünü iki ülke arasında iyi ilişkiler kurulmasının zaruret olduğuna inandığını söyledi.
