AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

Libya inkılabını İslami çizgiden ayırmak ve saptırmak istiyorlar

İslam mezhepleri yakınlaştırma takrip kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhammed Ali Teshiri, tekfir düşüncesinin sızması, Libya inkılabı için tehlike oluşturduğunu söyledi.

İslam mezhepleri yakınlaştırma takrip kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhammed Ali Teshiri Tahran’da temaslarda bulunan bir grup Libyalı İslam alimiyle görüşmesinde, Libya inkılabını İslami çizgisinden ayırmak ve saptırmak istediklerini, bu komplolar karşısında Libyalı alimlerin uyanık ve basiretli hareket etmeleri halinde, oynan oyunlar ve komploların da etkisiz olacağını söyledi.

İçtihad farklılıklarının ve görüş ayrılıklarının normal ve doğal olduğunu belirten Ayetullah Muhammed Ali Teshiri biz bütün Müslümanlar, islamın temel şartlarına iman etmişiz, fakat, içtihadlarda bir takım görüş ayrılıklarına sahibiz” dedi.

Libya alimleri İslam cumhuriyeti’nin, Filistin meselesi ve Libya inkılab hareketine verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini bildirirken, İslami uyanışın, Filistin’i işgalden kurtarması ümidini dile getirdiler.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.